X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Moldovenii sfătuiți să ceară consultații juridice GRATUITE pînă a pleca în Rusia

27 noi. 2017,, 15:11   Societate
4276 0

Juriștii unui proiect, care oferă consultații gratuite cetățenilor moldoveni care muncesc, s-au stabilit sau care intenționează să plece în Federația Rusă, susțin că cele mai frecvente probleme ale migranților țin de aplicarea interdicției de intrare pe teritoriul acestui stat.

Într-o conferință de presă la IPN, Xenia Draga, jurist-consultant, a remarcat că fiecare problemă necesită o abordare individuală, iar juriștii proiectului sînt cel mai bine informați în acest sens întrucît urmăresc modificările în legislația migrațională.

Un alt jurist al proiectului, Vladimir Morozov, a spus că încercările de eludare a legislației, cu bună știință sau din necunoaștere, se soldează cu sancțiuni, iar mulți oameni ajung în impas cînd li se aplică interdicția de intrare în Federația Rusă. Iată de ce, persoanele care intenționează să plece peste hotare sînt îndemnate să se informeze, pînă părăsesc hotarele Republicii Moldova, despre procedurile care se aplică în raport cu migranții, iar juriștii proiectului sînt gata să îi ajute.

„Cele mai frecvente probleme sesizate sînt interdicțiile de intrare pe teritoriul Federației Ruse. Se observă o creștere a tensiunii în societate, incapacitatea migranților de a se integra în societate, înrăutățirea condițiilor igienice și a condițiilor de muncă”, a spus Vladimir Morozov.

Toți cei care au neclarități legate de migrația în scopuri de muncă și angajarea oficială pe teritoriul Federației Ruse pot solicita consultații gratuite pe adresa: mun. Chișinău, bd. Traian, 22.

Timp de o lună, de cînd este lansată inițiativa, 200 de oameni au solicitat consultații.

Denumirea proiectului vine de la numărul legii 90180, care se aplică pe teritoriul Federației Ruse din ianuarie 2014. Potrivit acestei legi, un cetățean străin, fără viză, are dreptul să se afle pe teritoriul Federației Ruse pe parcursul a 90 de zile într-o perioadă de 180 de zile. Pentru o ședere mai lungă, persoana trebuie să obțină patentă de muncă sau viză de lungă ședere.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?