X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Un grup de juriști oferă consultații gratuite privind migrația în Federația Rusă

27 noi. 2017,, 16:11   Societate
3102 0

Cetățenii Republicii Moldova care planifică să se mute sau să muncească pe teritoriul Federației Ruse pot solicita consultații juridice gratuite înainte de a părăsi teritoriul țării, de la juriștii Proiectului „90180.ru”.


Într-o conferință de presă la IPN, Irina Smirnova, prim-vicepreședinte al Partidului Regiunilor din Moldova, a declarat că prin acest proiect echipa își propune lupta cu migrația ilegală, legalizarea muncitorilor migrați moldoveni în Moscova.

„Cunoaștem cu toții în ce situație complicată se pomenesc cetățenii Republicii Moldova cînd părăsesc teritoriul țării. Venind într-o țară străină, de regulă ei nu cunosc legislația și se pomenesc în mîinile escrocilor, încălcînd legislația migrațională. Ca urmare, aceștia primesc amenzi uriașe, li se interzice să intre în țară pe un termen de cinci ani și mai mult etc.”, a spus Irina Smirnova.

Denumirea proiectului vine de la numărul legii 90180, care se aplică pe teritoriul Federației Ruse din ianuarie 2014. Potrivit acestei legi, un cetățean străin, fără viză, are dreptul să se afle pe teritoriul Federației Ruse pe parcursul a 90 de zile într-o perioadă de 180 de zile. Pentru o ședere mai lungă, persoana trebuie să obțină patentă de muncă sau viză de lungă ședere, atunci cînd merg la studii, de exemplu.

Toți cei care au neclarități legate de migrația în scopuri de muncă și angajarea oficială pe teritoriul Federației Ruse pot solicita consultații gratuite pe adresa: mun. Chișinău, bd. Traian, 22.

Fondatorul Proiectului este conducătorul Organizației Obștești Regionale, Alexandr Kalinin. Timp de o lună, de cînd este lansată inițiativa, 200 de oameni au solicitat consultații.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?