X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

ONG-urile condamnă activitatea politică a lui Băsescu și cer să fie tras la răspundere (VIDEO)

23 noi. 2017,, 14:09   Societate
5994 3

Reprezentanții organizațiilor Mișcarea Națională „Voievod”, „Urmașii lui Ștefan” și „Scutul Moldovenesc” condamnă activitatea politică în Republica Moldova a fostului președinte al României, Traian Băsescu, în special, promovarea unirii.

În cadrul unei conferințe de presă, liderii celor trei ONG-uri le-au cerut autorităților să anuleze articolul din Constituție, care le permite cetățenilor străini implicarea în politica moldovenească.

”Facem apel către cetățenii țării să fie vigilenți și să perceapă din punct de vedere logic tot ce spun acești cetățeni. Vom depune plîngeri la Consiliul privind eliminarea discriminării și o sesizare la Serviciul de Informații și Securitate ca să fim siguri că vor fi luate măsuri de către structurile de stat, astfel încît acei care promovează mesaje agresive și de discriminare în raport cu cetățenii Republicii Moldova să fie trași la răspundere”, a menționat Roibu.

Potrivit activistului, sesizarea vine drept urmare a acțiunilor, fostului președinte român, care prin diferite metode încearcă să intre și să influențele viața politică din țară, promovînd unionismul și chemînd cetățenii să-i bată, pe acei care au votat pentru PSRM.

Nicolae Pascaru, președintele Federaţiei de Luptă Naţională „VOIEVOD”, susține că Moldova nu are nevoie oameni, care să incite cetățenii țării la ură și agresivitate.


”Acest boschetar politic de la București, încearcă să intervină în politica din Republica Moldova, el trebuie alungat din țara noastră într-un mod rușinos. El a trădat România, iar prin asta nu se deosebește în nici un fel de liderul separatist de la Tiraspol”, a punctat Pascaru.

Potrivit lui Igor Sîrbu, președintele YMCA Moldova, Traian Băsescu, devenind un cadavru politic în România își încearcă în Moldova puterile pe ”barca unirii”, lucru care nu îi va reuși.

Reamintim că recent fostul președinte al României, Traian Băsescu, a susținut o conferință de presă, în care a promovat cu vehemență ideea unirii Republicii Moldova cu România.

„Sînt aici pentru că am crezut întotdeauna în această perspectivă”, a menționat acesta în cadrul conferinței.

Totodată, în discursul său, Traian Băsescu a menționat că Transnistria este un teritoriu extrem de dificil și că România, istoric, a avut frontiera pe Nistru, prin urmare nu poate revendica că Transnistria a fost parte a teritoriului României, deoarece a fost teritoriu ucrainean.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?