Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Voronin: Socialiștii, în cîrdășie cu democrații, i-au înșelat pe chișinăuieni

22 noi. 2017,, 13:50   Politică
5835 12

Organizarea referendumului de revocare a primarului general a fost un cadou dat socialiștilor de către democrați, în schimbul susținerii votului mixt, a declarat astăzi liderul PCRM, Vladimir Voronin, citat de NOI.md.

Politicianul a făcut publică poziția PCRM față de rezultatele referendumului din 19 noiembrie, în cadrul unei conferințe de presă. El a remarcat că în ultimele luni, PD și PSRM „activează într-o legătură strînsă”, iar acest lucru s-a văzut inclusiv la referendum.

„Atrag atenția asupra faptului în care împrejurări a fost luată decizia cu privire la desfășurarea referendumului, a coincis cu votarea comună în Parlament de către democrați și socialiști a modificării sistemului electoral, ceea ce le asigură democraților un avantaj evident. Asta nu poate fi o simplă coincidență, ci poate fi calificată drept o înțelegere între PD și PSRM, să-și ofere cîte ceva unii altora. «Faceți-ne nouă cadou și susțineți referendumul pentru revocarea lui Chirtoacă»”, a opinat Voronin.

Potrivit președintelui PCRM, în tot acest joc politic, democrații au avut „planurile și intențiile lor”, care nicidecum nu presupuneau declanșarea alegerilor anticipate în Chișinău.

„Probabil, democrații nu au respectat ceva din înțelegerile lor prealabile cu socialiștii. Putem vorbi despre un atac asupra Primăriei și capturarea ei - înlăturarea lui Chirtoacă, Grozavu, prin dispoziție ilegală, a numit-o interimar pe protejata PD-ului Silvia Radu. Iată cum arată combinația cu multe mișcări ale democraților, pe care au reușit să o realizeze cu ajutorul activ al socialiștilor. Astăzi, avînd doar un singur consilier municipal, PD administrează întreg orașul”, a subliniat Voronin.


Politicianul a criticat aspru și reacțiile celor două formațiuni la eșecul suferit în cadrul referendumului. „PD a calificat rezultatele drept înfrîngerea tuturor forțelor politice de stînga. Este amuzant să auzi de la partidul care face parte din internaționala socialistă spunînd așa ceva. Este suficient să vorbim despre un analfabetism elementar. Socialiștii nu au putut inventa nimic mai ingenios decît să-i învinuiască pe chișinăuieni”, a punctat el.

„Socialiștii, în cîrdășie cu democrații, i-au înșelat pe chișinăuieni”, a concluzionat Voronin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?