Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Președintele Germaniei intenționează să evite alegerile anticipate

22 noi. 2017,, 19:15  
1255 0

Preşedintele german, Frank-Walter Steinmeier, îşi va continua eforturile în vederea evitării organizării de noi alegeri în Germania.

El urmează să se întîlnească cu reprezentanţii Uniunii Creştin-Sociale (CSU), ramura bavareză a Uniunii Creştin-Democrate (CDU), partidul cancelarului Angela Merkel, în încercarea de a încuraja noile eforturi pentru formarea unui nou guvern, relatează agenţia dpa, potrivit agerpres.ro.

Steinmeier, care se bucură de respect din partea întregului spectru politic, are întîlniri cu toate părţile interesate de cînd convorbirile dintre conservatorii (CDU/CSU) cancelarului Merkel cu două partide mai mici au eşuat în mod neaşteptat în urmă cu două zile.

Negocierile nu au ajuns la nici un rezultat deoarece blocul conservator al cancelarului Merkel nu a putut să obţină un acord cu Partidul Liber-Democrat (FDP, pro-business) şi cu Verzii (ecologiştii) în legătură cu chestiuni importante în dispută, inclusiv limitarea afluxului de solicitanţi de azil şi eliminarea treptată a exploatării cărbunelui.


Preşedintele Steinmeier urmează să se întâlnească după-amiază cu liderul CSU, Horst Seehofer, în scopul de a-l încuraja să se angajeze din nou în negocieri pentru formarea unui guvern. Seehofer a pus drept condiţie pentru participarea sa la o nouă coaliţie introducerea unui prag de 200. mii privind numărul de solicitanţi de azil care intră anual în Germania.

Partidul Social-Democrat (SPD), formaţiunea din care provine Steinmeier, a exclus în mod repetat formarea unei noi mari coaliţii cu blocul dnei Merkel. Preşedintele urmează însă se întîlnească cu liderul SPD, Martin Schulz, joi, în scopul de a-i cere să reconsidere poziţia partidului său.

Conservatorii Angelei Merkel au şi varianta de a forma un guvern minoritar, cum s-a întâmplat de trei ori, pentru scurte perioade de timp, în istoria Germaniei de după cel de-Al Doilea Război Mondial.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?