X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Riscă 6 ani de închisoare din cauza unei „promisiuni”

22 noi. 2017,, 12:11   Societate
4159 0

Un bărbat din Orhei este cercetat penal de ofițerii și procurorii anticorupție. Acesta este bănuit că ar fi comis trafic de influență pentru eliberarea unui permis de conducere.

Potrivit denunțătorului, bănuitul ar fi susținut că are influență asupra funcționarilor din cadrul Secției înmatriculare a transportului și calificare a conducătorilor auto din Orhei și că îi poate determina să grăbească promovarea examenelor pentru obținerea permisului de conducere de categoriei „B”, fără susținerea probei practice la poligon și pe traseu. Pentru a corupe membrii comisiei, bărbatul ar fi pretins și primit, prin intermediul soției, 800 de euro.

În procesul de investigare a faptelor expuse în denunț, s-a constatat că bărbatul ar fi luat banii, dar nu a dus la bun sfîrșit promisiunea. Acțiunile suspectului au fost documentate audio de către ofițerii CNA şi procurori, unde primul a recunoscut faptul primirii banilor.

O cauză penală a fost pornită pe acest caz în temeiul art. 326 alin. (2) lit. b) Cod Penal al Republicii Moldova. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă o pedeapsă cu închisoare de pînă la 6 ani sau amendă în mărime de pînă la 200 000 de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?