X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Valul de migranți din Myanmar ar putea ajunge în Europa

21 noi. 2017,, 23:30   Externe
2116 0

Sute de mii de migranți din Myanmar ar putea pleca către Europa dacă autoritățile birmane nu vor reuși să controleze situația din această țară, a declarat marți ministrul de externe ungar, Peter Szijjarto, aflat în vizită oficială la Naypyidaw, capitala Myanmarului, relatează MTI.

Szijjarto a declarat că este 'în interesul securității Europei și al Ungariei să oprească un val de sute de mii de migranți din Myanmar'.

'Din acest motiv, Ungaria sprijină eforturile Myanmarului de a depăși situația actuală', a afirmat el prin telefon pentru MTI, adăugînd că Budapesta susține reformele necesare în Myanmar pentru constituirea unui sistem instituțional democratic și pentru stabilizarea economiei țării cu scopul depășirii cauzelor politice și economice ale migrației.

Ungaria sprijină proiectele de gestionare a apei și din agricultură, care sînt importante din punct de vedere al dezvoltării economice, a spus el. Ungaria susține, de asemenea, Myanmarul în cadrul organizațiilor internaționale, a adăugat ministrul de externe ungar.


Totodată, există în Myanmar mai multe firme ungare care contribuie la economia digitală, sporind astfel competitivitatea țării, a spus Szijjarto.

El a participat la reuniunea miniștrilor de externe ASEM, înainte de a avea discuții bilaterale în Myanmar cu președintele țării, ministrul educației și cel al comerțului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?