X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Deputații moldoveni și cei români se reunesc într-o ședință comună

20 noi. 2017,, 10:58   Politică
2855 1

Comisia comună pentru integrare europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României se întrunește în ședință comună la București în perioada 20-21 noiembrie, informează NOI.md.

Pe agenda discuțiilor figurează subiecte precum interconectarea rețelelor de gaze naturale, energie electrică, transport rutier, feroviar și aerian între cele două țări, schimb de experiență în domeniul armonizării legislației naționale cu cea europeană. În cadrul panelului politică externă și securitate vor fi discutate reforma justiției pentru un sistem judiciar independent, eficient și transparent, lupta împotriva corupției.

Parlamentul Republicii Moldova va fi reprezentat la Reuniunea de la București de către deputații George Mocanu, Mihaela Spătaru, Roman Boțan, Ion Balan, Marcel Răducan, Alina Zotea și Igor Vremea.

Reuniunea are loc în preajma Summitului Parteneriatului Estic de la Bruxelles din 24 noiembrie, precum și în contextul stabilirii priorităților comune pentru perioada în care România va deține președinția Consiliului Uniunii Europene, la începutul anului 2019.

Ultima reuniune a Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României a avut loc la Chișinău în iulie anul trecut.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?