X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

“Statul Islamic” a pierdut 95% din teritoriile cucerite în 2014

16 noi. 2017,, 22:00   Externe
2367 0

Gruparea “Statul Islamic” (SI) a pierdut 95% din teritoriile pe care le cucerise în 2014 în Siria și în Irak, a comunicat coaliția internațională antijihadistă condusă de SUA.

“'Statul Islamic” a pierdut, de la constituirea acestei coaliții, 95% din teritoriile pe care le controla în Irak și în Siria în 2014”, a declarat în comunicat Brett McGurk, emisarul special american pe lîngă coaliția internațională, precizând că 'peste 7,5 milioane de persoane sunt de acum eliberate de sub SI.

Tot potrivit emisarului american, afluxul de luptători străini în Siria “aproape s-a oprit”, iar “din ce în ce mai mulți combatanți au fost arestați la frontiere". Brett McGurk a precizat că există “o bază de date a Interpol ce conține 43 mii de nume”, ceea ce le permite statelor partenere să-i repereze și “aresteze pe combatanți în timpul unor controale rutiere de rutină sau când se pregătesc să traverseze o frontieră internațională”.

În plus, finanțele SI sunt în prezent la cel mai scăzut nivel, iar coaliția “exercită o presiune simultană asupra SI pe teren și în spațiul cybernetic”, unde este vizată “propaganda teroristă”, a mai arătat reprezentantul american. El a remarcat “o întărire a cooperării și securității la frontiere, a securității aviației, a sancțiunilor financiare și a schimbului de informații”, vizînd în special “împiedicarea SI să comită atacuri în țările noastre”.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?