Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Dodon susține dezvoltarea ZEL-urilor pentru atragerea noilor investitori

16 noi. 2017,, 17:00   Economie
2744 0

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, consideră dezvoltarea zonelor economice libere drept una dintre cele mai importante sarcini ale autorităților, pentru atragerea noilor investitori în țară.

El și-a expus opinia în acest sens în cadrul vizitei sale la Zona Economică Liberă „Ungheni” și la întreprinderea ÎCS „Lear Corporation” SRL, producător de echipamente pentru autovehicule, unitate economică care activează cu succes și înregistrează o creștere constantă a volumului de producere, relatează NOI.md.

Dodon a menționat că ZEL „Ungheni-Business” are o amplasare geografică favorabilă, fiind situată în partea centrală de Vest a Republicii Moldova, la intersecția celor mai importante căi rutiere care leagă Moldova de România, CSI şi ţările europene. Obiectivele strategice ale administrației ZEL-ului sînt: atragerea investițiilor autohtone şi străine; crearea condițiilor favorabile pentru rezidenți; dezvoltarea strategică a zonei; aplicarea experienței avansate în domeniul managementului ș.a.


Președintele a subliniat că dezvoltarea zonelor economice libere este un obiectiv major, care necesită valorificare maximă în vederea atragerii investitorilor, dinamizării economiei și complexului industrial, precum și creării noilor locuri de muncă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?