Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Servicii medicale mai bune pentru locuitorii din regiunea Varnița

16 noi. 2017,, 16:51   Societate
4250 1

Centrul de sănătate din satul Varnița a devenit mai încăpător și va oferi servicii medicale mai bune pentru locuitorii din regiunea Varnița, notează NOI.md.

O nouă anexă cu saloane de fizioterapie, diagnosticare și cabinete ale medicilor de familie a fost construită. Acum, peste 13 mii de oameni – localnicii, dar și deținătorii poliței medicale din Tiraspol, Bender sau Slobozia vor primi consultații și tratament de zi fără de a sta ore în șir la cozi.

Noua anexă a fost construită cu sprijinul financiar al Uniunii Europene în cadrul Programului „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, implementat de PNUD.

Centru de Sănătate din Varnița a fost construit în 2013. Inițial, instituția urma să deservească anual circa 7 mii de persoane, dintre care 5.200 – locuitori ai satului, ceilalți – ai orașului Bender. La scurt timp, numărul pacienților a crescut pînă la 13 mii, în special datorită fluxului de oameni din stînga Nistrului. În 2012, printr-o hotărîre de Guvern, deținătorii polițelor de asigurare medicală din Bender, Tiraspol sau Slobozia au obținut posibilitatea să se înregistreze la Centrul de sănătate din Varnița.

Anexa va găzdui cinci noi cabinete medicale, printre acestea – pentru medicii de familie, saloane de fizioterapie și un cabinet dotat cu echipament pentru diagnostic USG. Uniunea Europeană a oferit 51.907 euro pentru construcția anexei, comunitatea locală a contribuit cu 6.555 euro.


Cu prilejul dării în exploatare a anexei, la Centrul de sănătate din Varnița a fost organizată Ziua Ușilor Deschise. Toți vizitatorii au putut testa gratuit nivelul de glucoză în sînge.

Începînd cu anul 2009, în cadrul Programului „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, finanțat de UE și implementat de PNUD, au fost renovare sau construite, dotate cu echipament și mobilier peste 80 de obiecte de infrastructură de pe ambele maluri ale rîului Nistru.

Programul contribuie la consolidarea încrederii între locuitorii de pe ambele maluri ale rîului Nistru prin implicarea liderilor locali, reprezentanților mediului de afaceri și societății civile în proiecte comune de dezvoltare a comunităților și mediului de afaceri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?