Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ce subiect vor discuta preşedinţii Turciei, Rusiei şi Iranului la Soci

16 noi. 2017,, 15:47   Externe
1834 0

O întrevedere trilaterală privind situaţia din Siria între preşedinţii Turciei, Rusiei şi Iranului va avea loc la 22 noiembrie în oraşul rus Soci, potrivit unui surse din cadrul preşedinţiei Turciei citată de agenţia Anadolu.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a confirmat participarea în cadrul întîlnirii de luni cu omologul său rus Vladimir Putin, a precizat un consilier prezidenţial, sub protecţia anonimatului.

Liderii de la Ankara, Moscova şi Teheran vor discuta despre evoluţiile din Siria şi despre conflictele din regiune.

Turcia şi Rusia, alături de Iran, sînt ţările garant care au intermediat un acord privind încetarea focului în Siria în decembrie 2016, urmat de discuţiile de la Astana. În paralel, ONU a iniţiat discuţii la Geneva pentru obţinerea unor soluţii politice la conflictul care durează de şase ani.

În urma discuţiilor din capitala Kazahstanului la 4 mai, Rusia, Turcia şi Iran au semnat un acord pentru crearea unor zone de siguranţă în în provincia siriană Idlib (nord-vest), în nordul oraşului Homs, în Ghouta de Est şi în sudul Siriei. Observatori din aceste state au rolul de a preveni confruntările între regimul sirian şi forţele opoziţiei.

Siria se confruntă, începînd din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte 270.000 de morţi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?