Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Denunțul împotriva lui Plahotniuc: Procuratura a dat un răspuns

16 noi. 2017,, 09:52   Politică
3873 7

Procuratura Generală a examinat denunțul depus de președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, împotriva liderului PDM, Vlad Plahotniuc, notează NOI.md.

Instituția a constatat însă că acuzațiile aduse democratului sînt nefondate, prin urmare nu există temei pentru inițierea urmăririi penale. Contrar celor invocate de Sandu în denunțul depus, Procuratura nu a constatat niciun fel de imixtiune din partea lui Vlad Plahotniuc în activitatea Parlamentului, Guvernului sau a altor instituții de stat. Procurorii au ajuns la această concluzie după ce i-au audiat pe spicherul Parlamentului, Andrian Candu, premierul Pavel Filip, precum și pe cîțiva deputați – Valeriu Ghilețchi (PPEM), Anatolie Zagorodnîi și Violeta Ivanov.

Procuratura Generală a mai specificat în scrisoarea remisă către PAS că faptele invocate în denunț „sînt motivate politic și nu pot fi folosite pentru intentarea unei cauze penale pe numele cetățeanului Vlad Plahotniuc”. Maia Sandu a anunțat că va contestata în judecată răspunsul Procuraturii.

Amintim că la sfîrșitul lunii septembrie, Maia Sandu a depus un denunț împotriva lui Vlad Plahotniuc la Procuratura Generală, în care l-a acuzat de uzurparea puterii de stat. Ea a invocat faptul că liderul PD ar controla astăzi toată puterea executivă în stat, precum și sistemul judiciar.

La rîndul său, democratul a făcut haz pe seama acestei situațiii, numind-o „joaca de-a denunțurile politice”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?