Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Reorganizarea instanțelor judecătorești, discutată cu deputații

16 noi. 2017,, 11:11   Societate
2781 0

Acțiunile privind reorganizarea instanțelor judecătorești și de creare a noilor judecătorii, planificate pentru anul curent au fost realizate integral, relatează NOI.md.

Declarația a fost făcută de ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, în cadrul ședinței Comisiei juridice, numiri și imunități. În cadrul acesteia a fost analizat procesul de implementare a legii privind reorganizarea instanțelor și impedimentele întîmpinate.

Vladimir Cebotari a informat despre cum derulează procesul optimizării de la 44 la 15 instanțe naționale de prim nivel (sedii centrale cu filiale teritoriale temporare). Urmează construcția clădirilor noi sau reconstrucția celor existente, transferul personalului, configurarea versiunii noi a Programului Integrat de Gestionare a Dosarelor (PIGD) și inițierea procesului de specializare a judecătorilor.

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii, organ colegial avînd competențe în domeniul funcționării sistemului judecătoresc, au informat despre impedimentele apărute în procesul reorganizării și au formulat unele propuneri pentru depășirea lor.

Amintim că, potrivit Legii privind reorganizarea instanțelor, unificarea sediilor judecătoriilor se va efectua treptat, pînă pe 31decembrie 2027, pe măsura creării condițiilor pentru aceasta, conform planului aprobat de Parlament la propunerea Guvernului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?