Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Guvernul a aprobat semnarea Acordului de asistență macrofinanciară cu UE

15 noi. 2017,, 16:40   Economie
2966 6

Executivul a împuternicit astăzi Ministerul Finanțelor să semneze Acordul de împrumut dintre cu UE privind asistența macrofinanciară pentru Republica Moldova, precum şi a memorandumului de înţelegere, informează NOI.md.

Conform acordului, Republica Moldova va beneficia de asistență financiară în valoare de 100 de milioane de euro, dintre care 40 de milioane sub formă de grant și 60 de milioane sub formă de împrumut. Suma de bani va fi alocată în trei tranșe, pe parcursului anului 2018, a precizat ministrul Finanțelor, Octavian Armașu. El a amintit despre condițiile ce trebuie îndeplinite pentru debursarea fiecărei tranșe.

„Astăzi am făcut următorul pas, am aprobat dreptul de a semna acest acord, urmează să fie semnat, va fi stabilită o zi cînd vom merge și vom semna. Pentru a primi fiecare tranșă, trebuie îndeplinite anumite acțiuni. Noi deja am avansat în implementarea acestor acțiuni. Pentru prima tranșă sîntem la final și vom cere ca evaluarea să fie făcută la începutul anului viitor”, a explicat Armașu, precizînd că în total urmează a fi realizate 28 de angajamente în domeniul reformelor instituțional, legislativ și cel economic.

Totodată, există și o condiționalitate politică, a menționat ministrul Finanțelor, care se referă la implementarea recomandărilor Comisiei de la Veneția privind sistemul electoral.

„Condiționalitatea este una politică și a apărut în urma schimbării sistemului electoral. Vă sigur că colegii mei din Guvern depun toate eforturile ca implementarea reformelor electorale să fie în strictă conformitate cu recomandările Comisiei de la Veneția”, a declarat Armașu.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?