Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Au vrut să treacă vama, dar au fost prinşi cu acte false

13 noi. 2017,, 16:21   Societate
2576 0

În zilele de odihnă, angajații Poliției de Frontieră au depistat și ridicat cinci acte contrafăcute. Cazurile au fost înregistrate în timpul controlului trecerii frontierei de stat, prin punctele de trecere Leușeni și Sculeni, transmite NOI.md

Trei cărți de identitate romînești, cu premise rezonabile de falsificare, s-au depistat la un bărbat cu dubla cetățenie, R. Moldova și Romîniei, în timp ce încerca să iasă din țară. Polițiștii de frontieră din PTF Sculeni au avut bănuieli în privința cetățeanului vizat, motiv pentru care a fost supus verificărilor suplimentare. În rezultat, în portmoneul acestuia s-au găsit actele contrafăcute, unul dintre care era eliberat pe numele unui pasager al aceleiași rute ”Chișinău - Germania”. La cele descoperite, persoanele au relatat că urmau să le folosească în Germania, la angajarea în cîmpul muncii și la deschiderea conturilor bancare.

O altă ilegalitate a fost comisă de un cetățean al Kazahstanului, care deținea un permis de conducere cu semne vădite de falsificare. Documentul, eliberat de autoritățile lituaniene, din start a dat de bănuit polițistului de frontieră din PTF Leușeni. Verificările adiționale, cu tehnica specială de control, a confirmat falsificarea permisului de conducere. Din spusele șoferului, despre falsul în act nu cunoștea, precizînd că a făcut studiile la școala auto pentru obținerea acestuia.

În cel de-al doilea caz, consemnat în PTF Leușeni, un cetățean moldovean a prezentat printre documentele de călătorie și un certificat de înmatriculare falsificat, eliberat pe un alt mijloc de transport, decît cel aflat în punctul de trecere. Din declarațiile conducătorului auto s-a aflat că acum șapte ani și-a procurat un autoturism și toate documentele au fost perfectate ilegal, ulterior acesta a fost prins și cunoscînd despre falsurile în acte, și-a reînnoit pachetul de documente, dar păstrîndu-le și pe cele vechi.

În toate cazurile, documentele au fost ridicate și transmise spre expertiză.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?