Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

O stație spațială se prăbușește pe Pămînt - anunț oficial

10 noi. 2017,, 03:03   Externe
4032 0

Cea mai mare parte a corpului stației spațiale chineze o să ardă în atmosfera Pămîntului atunci cînd aceasta se va prăbuși la finalul anului acestuia sau la începutul anului viitor.

În condițiile în care unele fragmente vor ajunge la sol, acestea vor cădea cel mai probabil pe o suprafață ce include Spania, Portugalia, Italia, Bulgaria și Grecia, scrie Sputnik, care citează comunicatul ESA.

Agenția Spațială subliniază că momentul și locul prăbușirii nu pot fi calculate cu exactitate nici cu puțin timp înaintea intrării în atmosferă a stației spațiale.

ESA a mai precizat că în istoria misiunilor spațiale nu au fost înregistrate victime din cauza fragmentelor căzute din spațiu pe Pămînt.

Stația spațială Tiangong-1, care cîntărește 8,5 tone, a fost lansată în 2011 și a fost folosită pentru cîteva misiuni în cadrul programului spațial al Chinei.


În 2016, după mai multe luni de speculații, oficialii chinezi au admis că au pierdut controlul asupra stației, care urmează să se prăbușească pe Pămînt.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?