X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Mitropolitul Vladimir: La construcția crematoriului se poate recurge doar ca excepţie

9 noi. 2017,, 09:30   Societate
4842 5

Înaltpreasfinţitul Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove, Vladimir, nu este împotriva ideii ca în ţara noastră să fie construit un crematoriu, în condiţiile în care în cimitire nu mai este suficient spaţiu.

Totuşi, acesta spune că măsura ar putea fi folosită doar în cazuri excepţionale, pentru că Biserica doreşte ca morţii să fie înhumaţi, şi nu incineraţi.

„Nu este acceptat la noi în Republica Moldova acest lucru, dar în caz că nu ajunge teren, nu avem cimitire, ca excepţie poate să se recrgă la acest lucru dar, repet, ar fi de dorit ca totuşi răposații să fie înmormîntați în sicrie, la cimitir şi să le fie pusă cruce la cap”, a menționat Mitropolitul Vladimir.

Precizăm că autorităţile intenționează să construiască un crematoriu lîngă Cimitirul "Sfîntul Lazăr" din capitală. Un proiect de decizie în acest sens va fi prezentat în scurt timp.

În prezent, acolo au mai rămas puţine locuri de veci disponibile, iar consilierii muncipali au hotărît să achiziționeze 37 de hectare de teren pentru a extinde cimitirul.


Municipalitatea va trebui să achite 40 de milioane de lei Primăriei localităţii Grătieşti pentru acest lot.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?