Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Chiril Lucinschi: Martorii acuzării au confirmat că NU am spălat bani

8 noi. 2017,, 16:32   Societate
5615 0

Magistrații au început astăzi examinarea în fond a cauzei penale pe numele fostului deputat Chiril Lucinschi, învinuit de spălare de bani.

Procurorul de caz a anunțat că astăzi au fost audiați trei martori ai acuzării - două persoane care au administrat de jure firmele al căror beneficiar final era, potrivit oamenilor legii, Lucinschi și un fost angajat al „Unibank”.

Inițial, martorii au avut statut de învinuiți în acest dosar, dar procurorul spune că vinovăția acestora nu a fost confirmată, el fiind niște simpli angajați în acele firme.

„Martorii au confirmat că Chiril Lucinschi era beneficiarul final al firmelor”, a spus procurorul după ședința de astăzi de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Pe de altă parte, Chiril Lucinschi a amintit că lui i se incriminează faptul că ar fi spălat bani. „Martorii au confirmat faptul că nu am spălat bani. Angajatul de la bancă a confirmat că a fost luat un credit care a fost stins”, a spus Chiril Lucinschi, declarînd că nu a fost implicat în nicio spălare de bani.

În cadrul ședințelor viitoare urmează să fie audiați și alți martori ai acuzării, printre care și principalul învinuit în fraudele din sistemul bancar, Ilan Șor.

Amintim că Chiril Lucinschi se află în arest la domiciliu, procurorii învinuindu-l de faptul că „fiind gestionarul şi beneficiarul efectiv al companiilor Toast Delux SRL şi IPA International Project Agency”, ar fi spălat bani sustrași „prin fraudă” din sistemul bancar, împreună cu persoane interpuse. În primul caz ar fi vorba de 440 de mii de dolari, iar în al doilea - de un credit de cinci milioane de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?