Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3993

Neregulile de la Bacalaureat, în atenția deputaților

8 noi. 2017,, 15:30   Societate
4564 0

Comisia parlamentară cultură, educație, cercetare, tineret, sport şi mass-media a audiat în ședința de astăzi Ministerul Educației, asupra rezultatelor examinării carențelor depistate la examenele naționale de bacalaureat pentru anul de studii 2016-2017.

În urma sesizărilor deputaților a fost creată o comisie de control care a examinat situația din domeniu și a informat organele de drept referitor la încălcările admise de Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare. De asemenea, reprezentanții Ministerului au propus sancționarea disciplinară a conducerii Agenției și elaborarea unor noi acte normative cu privire la organizarea și desfășurarea examenelor.

În același timp, Inspecția Financiară efectuează un control financiar la Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare, care se va finaliza la 10 noiembrie curent. Ulterior, la 15 noiembrie, Agenția va prezenta public raportul activității pentru perioada anilor 2016-2017.

Menționăm că mai multe nereguli au fost scoase la iveală în urma sesiunii de bacalaureat din anul curent. Atunci, viceministrul Educației Lilia Pogolșa a declarat că procedura și metodologia de organizare a examenelor a fost una subiectivă, iar testele depășeau nivelul mediu de cunoaștere a materiei. Deputații, la rîndul lor, au recomandat Ministerului să creeze un grup de lucru pentru a analiza încălcările și au propus modificarea și îmbunătățirea procedurii de desfășurare a examenelor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?