Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Cînd și în ce scop va pleca Pavel Filip în Israel?

4 noi. 2017,, 11:00   Politică
6578 1

Prim-ministrul Moldovei, Pavel Filip, va efectua o vizită oficială în Israel pe perioada 8-10 noiembrie.

Se preconizează că acesta va discuta cu autoritățile acestei țări starea actuală și perspectivele extinderii cooperării reciproc avantajoase în diverse sfere.

Pavel Filip va fi însoțit în vizită de către vicepremierul, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Andrei Galbur, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, copreședinte al Comisiei moldo-israeliene pentru cooperare comercial-economică Vasile Bîtca, șeful MAI, Alexandru Jizdan, Ambasadorul RM în Israel, Gabriela Moraru.

Anterior s-a comunicat că Moldova și Israel sînt dispuse să extindă cooperarea comercial-economică și investițională, să valorifice mai activ potențialul existent în domeniul comerțului, economiei, turismului și alte domenii.

Potrivit datelor Ministerului Economiei și Infrastructurii, Moldova și Israel pînă în prezent au semnat 25 de acorduri bilaterale și susțin negocieri privind încheierea a încă 10 documente. Potrivit Camerei Înregistrării de Stat, la data de 1 iulie 2017 în Moldova activau 316 de întreprinderi cu capital izraelian, investițiile lor însumînd 49,9 milioane de lei. În ianuarie – august curent exportul moldovenesc în Israel a constituit 2,26 milioane de dolari, diminuîndu-se cu 51,1 la sută față de perioada analogică a anului 2016, iar importul din Israel s-a micșorat cu 29,6 la sută – pînă 6,17 milioane de dolari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?