Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Iurie Roșca: KGB-ul m-a amenințat că-mi ucide fiul

4 noi. 2017,, 15:30   Politică
18722 16

Fostul lider al PPCD, jurnalistul, Iurie Roșca, a povestit că colaboratorii KGB-ului l-au amenințat că-i ucid fiul, dacă nu se oprește să facă politică, raportează NOI.md.

Despre acest lucru, Iuri Roșca a povestit printre altele, în cadrul programului de televiziune "Vek absurda".

Fostul lider al Partidului Popular Creștin Democrat din Moldova a povestit că această conversație a avut loc în timpul primei conversații de profilaxie la KGB, unde a fost invitat în primăvara anului 1989.

Potrivit lui Iurie Roșca, la discuție au participat doi oficiali de rang înalt ai Comitetului Securității de Stat.

Fostul lider al PPCD a spus că în timpul conversației lui nu i s-au făcut aluzii, ci i s-a spus în mod direct că fiul lui va dispărea, dacă Iurie Roșca nu va înceta să se ocupe în politică.


"I-am spus acestui ofițer KGB că îl voi ucide chiar acolo, pînă să ajungă paza. Conversația o purtau un colonel și un maior, unul dintre ei a devenit, pe urmă, general. I-aș fi omorît pe amîndoi, dacă ar fi continuat această conversație cu mine", a declarat Iurie Roșca.

Potrivit spuselor lui, ofițerul KGB a rîs, spunîndu-i: "Domnule, tovarășe, Roșca, Dvs. înțelegeți, unde Vă aflați?"

"I-am răspuns: Iar Dvs. înțelegeți cu cine vorbiți? Vorbiți cu tatăl lui! Cînd am să Vă întîlnesc în stradă, să treceți pe cealaltă parte a ei, altfel Vă omor! El m-a crezut", a povestit fostul lider al PPCD, spunîndu-i că "aceasta este o reacție normală a unui părinte normal".

Iurie Roșca nu a renunțat la politică, copiii lui sînt slavă Domnului vii. Fostul lider al PPCD a menționat că pe urmă, mulți ani mai tîrziu, unul dintre ofițerii KGB l-a mai vizitat încă o dată, propunîndu-i colaborare, dar politicianul a înregistrat pe ascuns conversația și era gata să-i dea această înregistrare în schimbul posibilității de a asculta prima conversație de profilaxie de la KGB. "Am vrut să i-o dau să o asculte fiului meu, cînd va împlini vîrsta de 18 ani. Eu vă voi întoarce caseta. Dar mi s-a spus că atunci conversația nu a fost înregistrată. Ce vreți să spuneți? Ce spuneți?", a rîs Iurie Roșca.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?