Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

“Forbes” a anunțat cine sînt cele mai influente doamne din lume

3 noi. 2017,, 22:00   Externe
2950 0

Cancelarul german Angela Merkel pentru a șaptea oară a ajuns în topul ratingului celor mai influente doamne din lume, potrivit versiunii revistei „Forbes”.

În topul alcătuit anual de către revista Forbes începînd din 2004, doar două femei au reușit să-și mai facă loc pe prima poziție: Condolezza Rice, fostul secretar american de stat, de două ori, în 2004 și 2005 (moment în care Angela Merkel abia pășise în politica mondială) și Michele Obama, în 2010, practic singura femeie care a reușit să întreruptă dominația autoritară a cancelarului german din ultimii ani. În total, în cei 14 ani de când Forbes face acest top, titlul de cea mai puternică femeie din lume i-a revenit Angelei Merkel de nu mai puțin de 11 ori.

„În acest an, Merkel a câștigat un scrutin foarte dur, în urma căruia partidul de extremă-dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) a intrat în Bundestag", a justificat Forbes într-un comunicat citat de DPA, relatează Agerpres. „Va trebui să continue să se mențină puternic pe poziție la cîrma UE, în contextul viitoarelor furtuni cauzate de Brexit și de amplificarea sentimentului anti-imigranți în Europa”, se menționează în comunicat.

Premierul britanic Theresa May s-a plasat pe poziția a doua în clasament, în timp ce Hillary Clinton — care în 2016 a fost desemnată a doua cea mai puternică femeie din lume — a căzut pe locul 63 în urma înfrîngerii în fața lui Donald Trump la alegerile prezidențiale din SUA.

Fiica președintelui american, Ivanka Trump, care este consilier la Casa Albă, se află pe locul 19 în clasamentul Forbes, în timp ce ambasadoarea SUA la ONU, Nikki Haley, se situează pe poziția 43.


Pe locul trei în clasament se află Melinda Gates, de la Gates Foundation, pe locul patru — Sheryl Sandberg, din cadrul Facebook, iar pe poziția a cincea — Mary Barra, șefa companiei General Motors.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?