Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

În Oceania a fost descoperită cea mai veche victimă de tsunami

3 noi. 2017,, 02:00   Ştiinţă şi IT
5952 0

Un craniu uman cu semne de deces în timpul tsunami-ului a fost descoperit în Papua Noua Guinee.

Echipa de cercetare australiană a ajuns la concluzia ca craniul uman, care a fost găsit in Papua Noua Guinee are o vechime de aproximativ 6000 de ani și aparține "celei mai bătrîne victime a tsunami-ului din lume". Despre descoperirea făcută în Oceania, a comunicat una dintre publicațiile japoneze.

Craniul uman a fost descoperit în 1929 în apropierea pîrîului Trikelli din Papua Noua Guinee și abia recent au putut fi trase concluziile științifice. Grupul de cercetare al Universității din New South Wales, Australia a cercetat straturile din locul, unde a fost găsit craniul, confirmîndu-se faptul că tsunami-ul a avut loc aici cu aproximativ 6 mii de ani în urmă. Oamenii de știință presupun că corpul propriu-zis a fost mîncat de crocodili.

Potrivit datelor comunicate anterior, arheologii au găsit sub apă ruinele vechiului oraș roman Neapolis, care a fost distrus de tsunami-ul din 21 iulie 365 d. Hr. Ruinele orașului se întind pe o distanță de 20 de hectare. Acestea sînt situate lîngă Nabul, în nord-estul Tunisiei.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?