Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Ce familii din Moldova vor primi locuințe gratuite?

2 noi. 2017,, 14:50   Societate
5939 0

În Moldova locuințe gratuite vor putea privatiza familiile cu trei copii, și nu cu cinci, cum era prevăzut de legislație anterior, relatează NOI.md.

Modificările în cauză sînt prevăzute în amendamentele la Legea privind privatizarea locuințelor, care a fost adoptată de Parlamentul Republicii Moldova în prima lectură. Versiunea actuală a acestui document prevede transmiterea apartamentelor de stat și departamentale (a caselor) în proprietate privată, cu excepția apartamentelor de serviciu, familiilor cu cinci copii și mai mult - gratuit, cu dreptul de a înstrăina locuințele privatizate numai în baza unei autorizații scrise din partea autorității de tutelă și curatelă.

Totodată, noua versiune prevede acordarea acestui drept familiilor cu trei copii. Acest lucru se datorează faptului că în prezent numărul familiilor cu cinci sau mai mulți copii a scăzut brusc.

În plus, alte amendamente prevăd că aceleași drepturi de privatizare gratuită a locuințelor le vor fi acordate familiilor persoanelor care au fost forțate să își părăsească locuințele în regiunile estice ale țării și nu au avut posibilitatea de a se întoarce la locul lor de trai anterior (familiile strămutate din regiunile estice ale Republicii Moldova).

De asemenea, a fost prevăzută situația că dacă în procesul de privatizare a locuințelor suprafața a fost mai mică decît cea prevăzută de normative (20 de metri pătrați de persoană), persoanele care s-au mutat din regiunile de est ale țării au dreptul de a participa la privatizarea gratuită a diferenței dintre norma stipulată și a suprafeței locuințelor privatizate, în conformitate cu legislația în vigoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?