X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Navalnîi îl acţionează în judecată pe Putin

1 noi. 2017,, 20:30   Externe
3374 3

Politicianul rus de opoziţie Alexei Navalnîi intenţionează să-l acţioneze în judecată pe preşedintele rus, Vladimir Putin, şi administraţia acestuia. Motiv pentru adresarea în instanţă este refuzul de coordonare a întîlnirilor prin oraşele Rusiei. Despre aceasta Navalnîi a anunţat pe pagina sa web.

După cum scrie „Dojdi”, Navalnîi vrea să demonstreze în instanţa de judecată că „toate aceste indicaţii ilegale au fost date personal de Putin”. Astfel, acesta va solicita să fie audiaţi în calitate de martori mai mulţi funcţionari.

„Nu există niciun dubiu că activitatea aceasta se coordonează din Moscova. Nu au cum funcţionarii din toate oraşele să înceapă să acţioneze ilegal concomitent fără indicaţii speciale”, a scris el.

Navalnîi a adăugat că întîlnirile cu alegătorii vor avea loc acum într-un alt format. Se planifică desfăşurarea acestora pe teritorii şi în clădiri private.

La 29 octombrie, Alexei Navalnîi a organizat un miting la Tambov. Întîlnirea a avut loc pe un teritoriu privat, locul căruia a fost propus de un om de afaceri local.

La fel un om de afaceri local, i-ar propus lui Navalnîi şi desfăşurarea mitingului său din Irkutsk. Evenimentul urmează să aibă loc pe 4 noiembrie. Persoane necunoscute au atîrnat de uşa oficiului omului de afaceri un cap de porc, incident pe care businessman-ul îl leagă cu oferirea spaţiului său privat politicianului de opoziţie. Cu toate acestea, el nu renunţă la eveniment.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?