Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Expert: Moldova trebuie să se concentreze pe proiecte investiţionale

31 oct. 2017,, 14:31   Economie
2124 0

Republca Moldova trebuie să se concentreze pe proiecte investiţionale în domeniul criptoeconomiei, care vor putea duce la o creştere esenţială a economiei naţionale, consideră preşedintele Asociaţiei Companiilor IT din Moldova, Veaceslav Cunev.


Luni, în cadrul unei prelegeri la Academia de Ştiinţe, el a spus că discutarea proiectelor care vor duce la creşterea PIB-ului cu 5-10% "este o pierdere de timp, deoarece economia naţională nu va putea fi reabilitată prin astfel de metode".

"Trăim într-o epocă de criză a managementului, care rămîne în urma progresului tehnologic. Acum, multe autorităţi de reglementare nu înţeleg ce să facă cu criptoeconomia, aşa că încearcă în grabă să o interzică", susţine expertul.

În opinia sa, cei care au creat criptoeconomia sînt mai inteligenţi decît cei care vor gestiona această economie.

"Acest fapt perturbă modul obişnuit de orînduire, deoarece toată lumea este obişnuită cu faptul că, dacă elitele intelectuale au inventat ceva, atunci ei şi gestionează acest lucru. Neînţelegerea din partea elitei poate duce la o inchiziţie banală. Din păcate, oamenii de stat care se confruntă cu criptoeconomia ajung într-o stare de şoc sau de negare", - a spus Kunev.

El a explicat că criptoeconomia se bazează pe principiile descentralizării, deoarece nu are nicio jurisdicţie. Acest tip de economie nu are nicio reglementare, funcţionează pe baza consimţămîntului public.

Potrivit lui, volumul criptoeconomiei depăşeşte $110 mlrd.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?