Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

„Urmașii lui Ștefan” au desfășurat o nouă acțiune de salubrizare în Chișinău (VIDEO)

30 oct. 2017,, 14:30   Societate
9162 1

Activiștii Mișcării de tineret „Urmașii și Ștefan” s-au înarmat cu mănuși și saci menajeri pentru a face curățenie în centrul capitalei, informează Noi.md.

Determinați să redea aspectul estetic al orașului, tinerii au decis de această dată să facă ordine în scuarul Hotelului „Național”, aflat într-o stare deplorabilă. Ei au strîns zeci de saci cu gunoi din cele două havuzuri nefuncționale.

“Ideea de a curăța aceste două havuzuri a apărut în rîndul tinerilor organizației noastre. În cadrul organizației noastre permanent desfășurăm acțiuni se scrută și lungă durată. Acesta un este loc important în centrul orașului, și din punct de vedere turistic și ca situare geografică, nu stă frumos să avem asemenea peisaje în centrul capitalei. Am decis să jertfim puțin din timpul nostru personal ca să realizăm această acțiune. Cred că nu stă bine unui funcționar public, cu atît mai mult unui primar să aibă așa «o frumusețe» chiar în centrul capitalei”, a menționat președintele Mișcării de tineret „Urmașii și Ștefan”, Dumitru Roibu.

În acțiunea de salubrizare s-au implicat și angajații Regiei „Autosalubritate”, care a evacuat deșeurile colectate de voluntari.

„Schimbarea începe de la fiecare din noi în parte. Aceasta este capitala noastră, trebuie să avem grijă de ea. Avem doar cîteva havuzuri în Chișinău și mai toate sînt într-o stare deplorabilă”, a menționat unul dintre voluntari.


Tinerii de la „Urmașii lui Ștefan” nu sînt la prima acțiune de acest gen. Anterior ei au participat alături de alte organizații de mediu la curățarea albiei rîului Bîc, promovînd astfel protejarea mediului înconjurător.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?