Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Mii de persoane au protestat la Barcelona împotriva independenţei Cataloniei

29 oct. 2017,, 20:00   Externe
8859 0

Sute de mii de persoane au manifestat duminică la Barcelona pentru unitate şi împotriva declarării independenţei Cataloniei, anunţă presa străină.

Demonstraţia vine a doua zi după cea de la Madrid, de sîmbătă, cînd mii de oameni au manifestat pentru unitatea Spaniei şi apărarea Constituţiei.

Manifestaţia a fost organizată de către Societatea Civilă Catalană şi se desfăşoară sub sloganul "Toţi uniţi - Catalonia este Spania".

Organizatorii marşului susţin că scopul acestuia este de a apăra integritatea teritorială a Spaniei şi se opun "atacului asupra democraţiei" comis de autorităţile din Catalonia. Sîmbătă, la Madrid au avut loc manifestaţii similare.

Membrii Parlamentului regional al Cataloniei au adoptat vineri - cu 70 de voturi la zece şi două abţineri - o moţiune prin care înfiinţează Republica catalană.


După adoptarea moţiunii de către parlamentul catalan, premierul spaniol Mariano Rajoy a destituit Guvernul regional, a dizolvat Parlamentul catalan şi a convocat alegeri regionale anticipate la 21 decembrie.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?