Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

ONU a numit vinovații atacului chimic din Siria

27 oct. 2017,, 16:20   Externe
2161 0

Regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad este responsabil pentru atacul cu gaz sarin de la Khan Sheikhun din luna aprilie, soldat cu peste 80 de morţi, majoritatea civili, se arată într-un raport al experţilor ONU şi ai Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC).

"Acestă comisie este sigură că Republica Arabă Siriană este responsabilă pentru atacul cu sarin de la Khan Sheikhun", se afirmă în raport, în care se mai arată că "gazul sarin a fost eliberat via o bombă de aviaţie lansată de un avion", afirmă experţii ONU-OIAC, potrivit cotidianului The Telegraph

Nikki Haley, ambasadorul SUA la Naţiunile ONU, a salutat publicarea raportului, adăugînd că este de datoria Consiliului de Securitate al ONU să trimită un "mesaj clar" privind faptul că utilizarea armelor chimice nu va fi tolerată.

Raportul a fost publicat la două zile după ce Rusia a blocat prin veto un proiect de rezoluţie care prevedea prelungirea cu un an a mandatului experţilor ONU-OIAC care investighează atacurile cu arme chimice din Siria.

Moscova a criticat în mai multe rînduri metodologia anchetei ONU-OIAC, afirmînd că o investigaţie imparţială este imposibilă.


Rusia a intervenit de partea regimului preşedintelui Bashar al-Assad în conflictul civil din Siria şi este principalul aliat internaţional al Damascului.

Atacul chimic comis pe data de 4 aprilie în Khan Sheikhun, un oraş controlat de opoziţia siriană, s-a soldat cu peste 80 de morţi, inclusiv numeroşi copii şi feme

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?