Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Aşa va arăta “zidul lui Trump” de la graniţa cu Mexicul (FOTO)

27 oct. 2017,, 22:00   Externe
3044 0

Opt mostre de zid au fost instalate la San Diego, aproape de graniţa cu Mexicul.

Înalte de 10 metri, ele vor fi testate de poliţie timp de o lună. Construirea unui zid la graniţa cu Mexicul a fost una dintre promisiunile cele mai importante făcute de Donald Trump în timpul campaniei sale electorale.

Poliţia de frontieră a prezentat la San Diego opt prototipuri de zid. „Faza de construcţie a prototipurilor a fost încheiată. Poliţia de frontieră le va testa şi va face o evaluare finală”, se arată într-un comunicat. Evaluarea ar putea dura o lună sau două, au mai spus autorităţile.

Guvernul american a anunţat la sfîrşitul lunii august că a selecţionat patru companii pentru a construi prototipurilor de ziduri din beton consolidat. „Zidurile la graniţe sunt foarte eficiente în strategia noastră de securitate pentru a împiedica intrarea ilegală a persoanelor şi a drogurilor”, a declarat Ron Vitiello, raportor adjunct al poliţiei de frontieră.


Zidurile se înscriu în strategia de apărare a frontierei de sud a Statelor Unite, împreună cu patrule rutiere, fascicole luminoase şi tehnologii de supraveghere, mai arată comunicatul citat.

Fiecare mostră de zid a costat între 300 mii şi 500 mii de euro. Toate măsoară peste 9 metri înălţime. Una singură are deasupra sârmă ghimpată. Pe altele sunt montaţi cilindri pentru a împiedica fixarea cîrligelor legate de frînghii, pentru escaladare.

În campania sa electorală, Trump a afirmat că zidul va fi în total lung de 3 mii de kilometri. Circa o treime din graniţa cu Mexicul are deja bariere sau ziduri. Trump a dat asigurări că Mexicul va fi cel care va suporta costurile pentru construcţie, deşi guvernul de la Ciudad de Mexico a refuzat categoric.

Şeful de la Casa Albă a propus trecerea în buget a unor cheltuieli de 1,8 miliarde de dolari, pentru a demara construcţia, al cărei cost total ar putea ajunge la 20 de miliarde de dolari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?