Portaluri misterioase din piatră, descoperite în Arabia (FOTO)

Portaluri misterioase din piatră, descoperite în Arabia (FOTO)

În jur 400 de structuri de piatră aranjate în grupuri, care par niște uși ale Pămîntului, au fost descoperite de către arheologii australieni în regiunea Harrat Khaybar din Arabia Saudită.    

 

Imaginile obţinute prin satelit le-au permis arheologilor să descopere, în Arabia Saudită, aceste structuri uimitoare care, văzute de sus, seamănă cu nişte uşi prin care se intră în Pămînt. Oamenii de știință nu au putut determina la ce ar fi putut servi aceste construcţii, nici vîrsta lor. Ele sunt situate într-o zonă îndepărtată și vulcanică a țării. Cea mai mică structură are o lungime de aproximativ 13 metri, iar cea mai lungă este de 520 de metri.

David Kennedy, profesor de arheologie la Universitatea din Western, Australia, consideră că este vorba despre cele mai vechi construcții umane din regiune. Într-adevăr, unul dintre pereți este acoperit cu lavă, ceea ce ar permite să se afirme că el are peste 7 mii de ani.

Un grup de arheologi din Arabia Saudită au mers pe teren pentru a începe să studieze aceste edificii, dar vor avea nevoie de  ceva timp înainte de a elucida toate misterele legate de existenţa acestor pietre, scrie. levif.be.

 


Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

trimite știrea ta

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Sondaj Toate

load