Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Asigurarea dată de Candu deputaților găgăuzi

27 oct. 2017,, 13:01   Politică
4420 1

Preşedintele Legislativului, Andrian Candu, i-a asigurat pe deputaţii din Adunarea Populară a Găgăuziei că "Parlamentul va adopta legi care să contribuie la dezvoltarea regiunii".

Potrivit Serviciului de presă al Parlamentului, acest subiect a fost discutat la şedinţa Grupului comun de lucru privind problemele Găgăuziei. Din componenţa acestuia fac parte reprezentanţi ai organului legislativ al ţării şi al autonomiei.

Potrivit comunicatului, spicherul a salutat "colaborarea dintre deputaţii din Parlamentul Republicii Moldova şi cei din Adunarea Populară a Găgăuziei pentru a asigura armonizarea legislaţiei în raport cu statutul special al UTA Găgăuzia". Totodată, Andrian Candu şi-a exprimat încrederea că, în sesiunea curentă, "vor fi desfăşurate noi proiecte care să contribuie la dezvoltarea regiunii prin incluziunea Găgăuziei în proiectele de modernizare a Republicii Moldova".

"În sesiunea de primăvară, Parlamentul a aprobat pachetul de propuneri legislative referitoare la UTA Găgăuzia. Deputaţii au votat în lectură finală două proiecte de legi, iar unul a fost aprobat în prima lectură. Este pentru prima dată, după modificarea Constituţiei în 2001, când Parlamentul revine la subiectul consolidării statutului autonomiei găgăuze. Proiectele de legi au fost elaborate de Grupul de lucru. Preşedintele Igor Dodon a refuzat promulgarea celor două legi aprobate şi le-a transmis Parlamentului spre reexaminare", a menţionat preşedintele Parlamentului.

El şi-a exprimat regretul că legile care au fost coordonate minuţios cu deputaţii APG nu au intrat în vigoare. Spicherul şi-a exprimat încrederea că acestea vor fi acceptate din nou în redacţia agreată de reprezentanţii Găgăuziei.

La rîndul lor, deputaţii din Adunarea Populară a Găgăuziei au apreciat colaborarea, invitîndu-i pe preşedintele Parlamentului şi deputaţii din cadrul Grupului de lucru să viziteze APG, pentru a discuta la faţa locului situaţia.

Grupul de lucru format din deputaţi ai Parlamentului Republicii Moldova şi Adunării Populare a Găgăuziei, a fost creat la iniţiativa spicherului Andrian Candu în noiembrie 2015. Scopul acestuia este de a îmbunătăţi funcţionarea autonomiei găgăuze în cadrul constituţional al Republicii Moldova. Activitatea Grupului de lucru a fost susţinută la nivel de expertiză, suport tehnic şi de instruire de partenerii internaţionali ai RM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?