X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Filip, despre Dodon: Și-a terminat treaba la Președinție și vrea la guvernare?

26 oct. 2017,, 14:21   Politică
11173 12

Prim-ministrul Pavel Filip califică drept populiste și manipulatorii criticile aduse de președintele Igor Dodon reformei Guvernului.

Potrivit lui Filip, reformele privind reducerea numărului de ministere și a cadrelor este susținută nu doar de majoritatea cetățenilor, lucru confirmat de ultimele sondaje, dar și de partenerii externi ai țării.

„Președintele Igor Dodon și-a terminat treaba la Președinție și vrea la guvernare?

În ultima perioadă e preocupat să propună candidați la funcția de ministru, acum brusc a realizat că ar mai vrea să se implice puțin și în reforma Guvernului, asta desigur după ce ea a fost făcută și implementată deja. Cuvintele care descriu cel mai bine reacția președintelui Dodon la subiectul reformei Guvernului sînt ”populism” și ”manipulare”.

Reforma Guvernului, reducerea în jumătate a numărului de ministere, este susținută și apreciată de marea majoritate a cetățenilor, conform ultimelor sondaje de opinie, dar și de partenerii noștri externi, care ne-au oferit cu generozitate expertiza lor în elaborarea strategiei privind această reformă”, scris premierul pe pagina sa de Facebook.


Totodată, Filip critică intenția lui Dodon de a forma un ”sfat al specialiștilor” care urmează să fie plătiți din bani „extrabugetari”, după cum a declarat președintele. Premierul îl recomandă, dacă tot are atîți bani, să preia finanțarea cheltuielilor Președinției, astfel încît să economisească banii statului.

„De fapt, cred ca președintele a vrut să le dea cetățenilor noutatea cea mare, că el va avea un „sfat al specialiștilor”, oameni pe care îi va plăti din surse „extrabugetare”. Dacă are aşa de mulți bani extrabugetari, îi propun să renunțe integral la banii de la buget pe care Guvernul îi alocă pentru acoperirea cheltuielilor Președinției, ar fi o economie importantă”, a adăugat prim-ministrul

Amintim că Igor Dodon a criticat recent Reforma Guvernului, inițiată de cabinetul de miniștri. Potrivit acestuia, reforma lovește în mai mulți specialiști care sînt nevoiți să rămînă fără lucru.

„Reforma Guvernului lovește în mii de profesioniști din administrația publică. Aceștia sînt nevoiți să părăsească locul de muncă, pentru a fi înlocuiți de persoane fără experiență, lipsite de competența necesară, multe dintre ele afiliate Partidului Democrat. Așa abordare este inacceptabilă”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?