X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3993

A fost creată cafeaua din usturoi

29 oct. 2017,, 10:31   Externe
2227 0

Inventatorul nipon în domeniul gastronomiei Yokitomo Shimotai a creat cafeaua care are drept ingredient principal usturoiul şi care nu conţine cofeină, relatează „The South China Morning Post”.

Potrivit inventatorului nipon, în vîrstă de 74 de ani, care a fost proprietarul unui restaurant în prefectura Aomori, un incident produs în urmă cu 30 de ani l-a inspirat să creeze cafeaua respectivă, Shimotai prepara o bucată de carne cu usturoi, la bucăţile de carne prăjită cu usturoi a adăugat apă. Gustînd din lichidul unde fierbea carnea, Yokitomo Shimotai a fost de-a dreptul uimit de gustul care îi amintea de cafeaua amăruie. După ce s-a pensionat, bărbatul a continuat să perfecţioneze gustul băuturii inedite, încercînd să găsească o metodă eficientă pentru a crea cafeaua perfectă, avînd ca ingredient principal usturoiul, notează Rador.

În timpul experimentelor efectuate, japonezul a ajuns la concluzia că cel mai indicat este să prăjească usturoiul la cuptorul electric. Potrivit reţetei finale, după prelucrarea termică a usturoiului, acesta se răceşte şi se pisează mărunt pentru a obţine un lichid. Chiar dacă băutura are un gust specific, în opinia niponului ea nu are un miros urît, după ce o consumi nu îţi misoase urît gura, fiind indicată chiar şi femeilor însărcinate şi celor care evită consumul de cafea, din motive de sănătate. Cafeaua care are drept principal ingredient usturoiul se comercializează deja în prefectura vecină Iwate, din Japonia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?