X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Cebotari vorbește despre cum trebuie să fie reformat SIS-ul

26 oct. 2017,, 09:21   Societate
3063 0

În fruntea Serviciului de Informații și Securitate trebuie să vină o persoană cu o viziune clară de reformare a acestei instituții.

Totodată, această persoană trebuie să fie din interiorul instituției și nicidecum din exteriorul ei. Aceste opinii au fost exprimate în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune, transmite IPN.

Ministrul justiției, Vladimir Cebotari, a declarat că Serviciul de Informații și Securitate trebuie să treacă printr-o perioadă de reformă. Sunt mai multe proiecte care vor schimba substanțial rolul și locul SIS-ului. Unul dintre ele prevede schimbarea SIS în Serviciul Național de Informații și Securitate.

Potrivit ministrului, în fruntea acestei instituții trebuie să vină o persoană cu o viziune clară despre cum ar trebui să se producă această reformă. „De aceea, probabil, este mai complicat la un subiect atît de sensibil să fie discutați mai mulți candidați”, spune Vladimir Cebotari.

Galina Bostan, președinta Centrului de Analiză şi Prevenire a Corupției, este de părere că la conducerea SIS trebuie să vină o persoană din interiorul instituției, un profesionist în securitate și nici într-un caz nu trebuie să fie un parvenit. „Este vorba de securitatea unei țări în care există o armată străină, respectiv SIS-ul trebuie să fie condus de un profesional în domeniu și nu un amator”, a afirmat Galina Bostan.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?