Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Pelicanii din Israel, asigurați cu o rație bogată (VIDEO)

26 oct. 2017,, 01:00   Externe
4681 0

Vizita a zeci de mii de pelicani migratori în Israel ar putea fi considerată de pasionații de păsări un dar, însă pentru acvicultori efectul acesteia poate fi unul foarte costisitor.

Drept răspuns, autoritățile din această țară au luat măsura hrănirii păsărilor pentru protejarea stocurilor fermelor piscicole, informează reuters.com. Personalul din cadrul chibuțului Mishmar Hasharon hrănesc pelicanii cu șase tone de pește de trei până la patru ori pe săptămînă pe parcursul celor trei luni în care aceste păsări zboară deasupra Israelului, în cadrul unui proiect finanțat de Ministerul Agriculturii din această țară.

Potrivit estimărilor, numărul păsărilor care survolează cerul Israelului în fiecare an variază între 75 de mii și peste 100 de mii. Acestea migrează din sudul Europei pentru a-și petrece iarna în Africa centrală.

''Cînd trec pe aici produc pagube importante în bălțile cu pește'', a declarat pentru sursa citată Zvika Gerber, director executiv în cadrul companiei Afikei Emek Hefer. ''Ei se hrănesc aici în nord și au suficientă hrană pentru a continua către sudul Sudanului'', a adăugat Gerber.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?