Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

A fost creată o nouă comisie națională pentru recensăminte, prezidată de Filip

25 oct. 2017,, 16:01   Societate
4560 0

Guvernul a decis, în cadrul şedinţei de astăzi, instituirea Comisiei naționale pentru recensăminte, informează NOI.md.

Totodată, a fost aprobată componența nominală a Comisiei și Regulamentul cu privire la activitatea acesteia. Noua structură va asigura desfășurarea lucrărilor de pregătire și realizare a recensămîntului general agricol, precum și a recensămîntului populației și al locuințelor, Runda mondială 2020.

Astfel, printre principalele atribuții se numără: stabilirea perioadei pentru efectuarea recensămintelor, instituirea comitetelor tehnice de profil, examinarea proiectelor de acte legislative cu privire la efectuarea recensămintelor, examinarea bugetelor şi a surselor de finanţare pentru acoperirea cheltuielilor necesare.

Comisia va fi prezidată de prim-ministrul Pavel Filip și va întruni 17 membri, reprezentanți ai instituțiilor cu responsabilități în domeniu.

Conform recomandărilor ONU, recensămintele se organizează o dată la zece ani. În cadrul Rundei mondiale 2010, Republica Moldova a efectuat Recensămîntul General Agricol în anul 2011 şi Recensămîntul Populaţiei şi al Locuinţelor în anul 2014.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?