Deficitul bugetar al SUA a crescut la 666 miliarde dolari

Deficitul bugetar al SUA a crescut la 666 miliarde dolari

Este al şaselea cel mai mare deficit din istoria Americii.

 

Cheltuielile guvernamentale ale SUA au depăşit atît de mult veniturile, încît deficitul bugetar a fost de 666 de miliarde de dolari, respectiv 3,5% din PIB, în anul fiscal 2017 (încheiat la 30 septembrie), a anunţat Departamentul Trezoreriei, citat de reuters.com.

Deficitul bugetar al SUA a crescut la 666 miliarde dolari - 3,5% din PIB - în anul fiscal 2017. Este al şaselea cel mai mare deficit din istoria Americii

Deficitul anului fiscal anterior a fost de 586 de miliarde de dolari, cu un raport deficit/PIB de 3,2 procente. Contabilizînd şi ajustările, deficitul din anul fiscal 2017 a fost de 644 de miliarde dolari, comparativ cu 546 de miliarde de dolari în anul precedent.

Veniturile fiscale din 2017 au crescut cu 1%, ajungînd la 3.315 miliarde de dolari, în timp ce cheltuielile au crescut cu 3%, ajungând la 3.981 de miliarde de dolari, relatează Reuters.com.

În plus faţă de deficitul anual, datoria naţională - acumularea deficitelor anterioare şi dobînzile datorate creditorilor către Trezorerie - depăşeşte acum 20 de miliarde de dolari.

În septembrie, guvernul SUA a înregistrat un excedent de 8 miliarde de dolari, în scădere cu 76% faţă de aceeaşi lună a anului trecut. Economiştii chestionaţi anterior de Reuters au prognozat că Trezoreria va raporta un excedent de 6 miliarde de dolari luna trecută.

Potrivit wsj. om, decalajul de 666 de miliarde de dolari din anul fiscal 2017 este al şaselea cel mai mare deficit bugetar al SUA.

 

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

trimite știrea ta

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Sondaj Toate

load