Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Țara care va interzice oficial lovirea copiilor

20 oct. 2017,, 19:30   Externe
3061 0

În Scoția vor fi interzise în mod legal pedepsele corporale pentru copii, au confirmat autoritățile locale. Scoția va deveni astfel prima parte a Regatului Unit unde lovirea copiilor va fi scoasă în afara legii.

Miniștrii au spus de multe ori că nu susțin părinții care folosesc pedeapsa fizică împotriva copiilor, însă despre planurile de interdicții legislative nu au vorbit.

Dar în curînd totul se va schimba – deputatul din partea Partidului Verzilor John Finnie a introdus un proiect de lege corespunzător, care, după cum se așteaptă, va fi adoptat. Miniștrii guvernului scoțian deja au declarat că intenționează să-l pună în aplicare.

Conform propunerilor lui Finnie, care au fost discutate toată vara, copiii vor beneficia de aceeași protecție juridică ca și adulții.

Acum, părinții scoțieni, din punct de vedere legal, pot spune că violența fizică împotriva copilului a fost "justificată", cu toate că și acum este interzisă folosirea oricărui obiect pentru pedeapsa fizică.


Astfel de interdicții nu există în Anglia, Țara Galilor sau Irlanda de Nord. Părinților li se permite să folosească "pedepse rezonabile".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?