X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Festivalul „A ruginit frunza din vii” începe joi la Chișinău

16 oct. 2017,, 16:10   Societate
2019 0

Cea de-a X-a ediție a Festivalul Internațional Coral „A ruginit frunza din vii”, începe la Chișinău joi, 19 octombrie. Festivalul este organizat în memoria compozitorului și dirijorului Victor Creangă.


Într-o conferință de presă la IPN, directorul Asociației Muzical-Corale din Moldova, Elena Marian, a remarcat că vor participa 23 de formații musical-corale din Republica Moldova, Macedonia, Bulgaria, Ucraina, Georgia, Romînia.

Inaugurarea va avea loc joi, 19 octombrie, ora 18.00, la Teatrul Ginta Latină. A doua zi, la ora 11.00, în incinta Muzeului de Etnografie și Istorie Naturală, începe competiția internațională, unde participanții își vor etala calitățile vocale la toate categoriile: corul de copii, corul de tineret, coruri mixte, coruri camerale și ansambluri vocale.

În data de 21 octombrie toate formațiile participante vor pune în scenă muzica tradițională, iar fiecare participant va prezenta țara prin muzică și costume naționale. Evenimentul se va desfășura la Palatul Republicii, cu începere de la ora 18.00.

În ultima zi de Festival, în prima jumătate a zilei, formațiile vor merge în mai multe biserici din Chișinău și vor cînta muzică sacră pentru enoriași.
Seara, la ora 18.00, va începe Gala Laureaților, la Filarmonica Națională.

Natalia Barabanșicov, dirijor emerit, a menționat că Festivalul „A ruginit frunza din vii” este unul bine cotat în Europa.

Bugetul Festivalului este de aproximativ un milion de lei. Partenerii principali ai Festivalului sînt Fundația Est-Europeană, Ministerul Educației, Culturi și Cercetării, dar și mai mulți agenți economici.

La prima ediție au participat șapte formații.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?