Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Tentativă de asasinare a liderului Partidului Comunist din Transnistria

16 oct. 2017,, 14:20   Politică
3251 3

În noaptea de duminică a fost prevenită o tentativă de asasinare a liderului Partidului Comunist din Transnistria, deputatului Sovietului Suprem al autoproclamatei RMN, Oleg Horjan.


Despre aceasta se menţionează pe site-ul partidului, potrivit căruia informaţia despre prevenirea tentativei de asasinat "a fost confirmată de mai multe surse de rang înalt din Federaţia Rusă".

"Informaţiile despre pregătirea atentatului au fost iniţial cunoscute reprezentanţilor serviciilor speciale ruseşti, care au reuşit să ajungă prin canalele lor la comanditarii crimei din Transnistria şi să-i convingă să renunţe la executarea ei. Despre cele întîmplate a fost deja informată conducerea Dumei de Stat, iar în timpul apropiat problema va fi ridicată la nivelul conducerii FR", notează comuniştii.

Ei atrag atenţia asupra faptului că Horjan este singurul deputat din SS care a cerut investigarea imparţială şi deschisă a accidentului rutier de rezonanţă din Parcani, în care a murit o adolescentă de 15 ani. O săptămînă mai tîrziu, împotriva liderului comuniştilor a fost dezlănţuită o persecuţie fără precedent în mass-media controlată de autorităţi pentru întîlnirea lui cu preşedintele Moldovei, Igor Dodon.

În ajunul tentativei de asasinare, Horjan a oferit un interviu amănunţit, în care vorbea direct despre cei care au comandat persecuţia şi motivele lor. După aceea, au început să apară informaţii că imunitatea lui va fi ridicată la următoarea şedinţă a SS şi că va fi arestat imediat.

Duminică, liderul comuniştilor transnistreni a avut o convorbire telefonică cu preşedintele Comitetului Central al Partidului Comuniştilor, liderul fracţiunii Partidului Comuniştilor în Duma de Stat, Gennadi Ziuganov, şi cu deputatul Kazbek Taysaev.

"Comuniştii ruşi şi-a exprimat sprijinul pentru Horjan, dînd asigurări că vor face tot posibilul pentru a opri dezmăţul anticomunist din Transnistria şi pentru a preveni tentativele de răfuială fizică cu comuniştii", menţionează Partidul Comunist din Transnistria.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?