Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Cu cine au fost semnate contracte de proiectare a drumurilor locale

13 oct. 2017,, 11:00   Economie
4263 0

Un consorțiu de companii din Grecia și Germania va elabora proiecte pentru construirea a patru coridoare de drumuri locale în Moldova cu o lungime totală de 130 km.

Acest fapt este prevăzut de patru contracte semnate de către directorul general al Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor”, Andrei Cuculescu, și reprezentantul Asocierii de companii dintre OBERMEYER Hellas Ltd. (Grecia), OBERMEYER Planen + Beraten GmbH (Germania) și ADT – OMEGA S.A. (Grecia), Ioannis Kiru, relatează NOI.md.

Companiile menționate prestează servicii de proiectare și elaborare a documentelor de achiziții pentru 4 coridoare de drum cu lungimea totală a secțiunilor de drum de peste 130 km. Coridoarele au fost prioritizate în cadrul Proiectului de îmbunătăţire a drumurilor locale, finanțat de Banca Mondială.

Contractele semnate au fost adjudecate în cadrul unui proces de achiziție deschis, desfășurat în conformitate cu regulile băncii finanțatoare. Oferta depusă de asocierea de companii menționată a corespuns tuturor cerințelor și a demonstrat capacitatea necesară pentru a presta serviciile în conformitate cu termenii de referință și condițiile contractuale.

Lansarea procedurii de achiziție a lucrărilor de reabilitare a coridoarelor ce urmează a fi proiectate este planificată pentru luna aprilie 2018, iar adjudecarea contractelor – pentru luna august 2018.


Prin semnarea acestor contracte, Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” continuă implementarea unui proiect amplu, cu accent sporit pe dezvoltarea infrastructurii drumurilor locale și regionale.

Este vorba despre următoarele coridoare: coridorul 5 ”R13 – Ivanovca – Izvoare – Vanţina – Ocolina – M2”; coridorul 10 ”M2 – Țînțăreni - Chiștelnița – Ignăței – Trifești - R20”; coridorul 24 ”R34 – Ciobalaccia – Tartaul – R56 – Baimaclia – Enichioi – R37”; coridorul 25 ”R26 – Mihailovca – Sadaclia – Iordanovca – R3”.

Realizarea acestor coridoare va îmbunătăți infrastructura rutieră regională și locală pentru circa 59 de mii de locuitori din peste 40 de localități ale raioanelor Florești, Soroca, Telenești, Rezina, Cantemir, Cimișlia și Basarabeasca.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?