Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Ministerul australian al Apărării, victima unui atac cibernetic

12 oct. 2017,, 23:30   Externe
2116 0

Informații importante din programul de apărare al Australiei au fost furate de hackeri, după ce Ministerul Apărării din Australia a fost vizat de un atac cibernetic de amploare.

Astfel, hackerii au obținut aproximativ 30 GB de informații importante, dar nu clasificate, care conțineau inclusiv detalii despre navele și avioanele de luptă australiene, scrie BBC.

Atacul a avut loc în luna iulie a anului 2016, însă autoritățile au aflat abia în luna noiembrie. Pînă în prezent, nu se știe dacă a fost implicat vreun stat. Hackerul misterios a fost numit de oficialii pe probleme de securitate cibernetică „Alf”, după un personaj dintr-un serial.

Autoritățile au calificat atacul drept „de amploare și extrem”, precizînd că hackerul a exploatat slăbiciunile unui software care era folosit de o companie cu care Guvernul avea un contract și care nu fusese updatat de 12 luni. „Există mai multe ipoteze. Ar putea fi un actor statal sau unul non-statal. Ar putea fi cineva care lucrează pentru o altă companie”, a spus ministrul pentru Industria Apărării, Christopher Pyne.

Totodată, oficialul a dat asigurări că nu există niciun risc pentru securitatea națională. „Din fericire, au furat informații comerciale, nu militare, însă este un caz serios și îi vom da de cap”, a mai spus ministrul.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?