Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Teodor Cîrnaț despre cei care și-au dorit să nu treacă testul de integritate

11 oct. 2017,, 11:11   Politică
6809 5

Teodor Cîrnaț, care și-a dat demisia din funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii, pentru că a picat testul la poligraf pentru funcția de președinte al Agenției Naționale de Integritate, spune că unii membri ai Consiliului de Integritate au dorit ca el să nu treaca testul respectiv.

Potrivit lui, încă înainte de testare, președintele Consiliului, Sergiu Ostaf, ar fi declarat pentru presă că pretendenții la președinția ANI, sînt slabi. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, transmite IPN.

Teodor Cîrnaț a declarat că, atîta timp cît față de el există o anumită rezervă de integritate, nu poate să exercite mandatul de membru al CSM, fiindcă rezultatul testului la poligraf nu-i oferă posibilitatea să se exprime liber în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii și s-ar putea să fie șantajabil pe viitor. „Precum că eu nu voi vota liber hotărîrile CSM, s-ar putea să sufere imaginea instituției la care am ținut foarte mult”, spune fostul membri CSM.

Teodor Cîrnaț a menționat că se consideră integru nu va renunța la luptă . „Integritatea mea a fost demonstrată în timp, pe parcursul a 45 de ani”, a adăugat fostul membru CSM.

Jurnalista Liliana Zaharia susține că testul la detectorul de minciuni nu poate fi unul eliminatoriu din cursa pentru funcția președinte al Agenției Naționale de Integritate (ANI). „Poate fi un argument adițional la cele două probe care au fost trecute: proba scrisă și proba interviului, dar nicidecum proba testării cu poligraful nu poate să fie eliminatorie”, a spus jurnalista.

Ion Guzun, consilier juridic la Centrul de Resurse Juridice din Moldova, a menționat că nu trebuie să se uite faptul că poligraful este un aparat care reacționează la diferite impulsuri nervoase ale persoanei. „Pentru așa o funcție eu nu cred că cineva ar putea să țină pulsul și să dea rezultate de 100%. Întrebarea mea este de ce s-a luat drept bază doar poligrafu?”, spune Ion Guzun.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?