X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Proprietățile miraculoase ale ghimbirului despre care nu știai

16 oct. 2017,, 01:00   Societate
3176 0

Ghimbirul este considerată a fi o plantă minune, din cauza proprietăților numeroase care le posedă.

Acesta se mai folosește foarte mult pe post de condiment în foarte multe bucate, dar și la prepararea ceaiului, care pe lîngă gustul și aroma minunată, este și foarte ușor de preparat.

Mai jos sînt prezentate proprietățile acestei plante, și beneficiile pe care ți le poate aduce.

Ghimbirul calmează durerile, fiind bine cunoscut pentru proprietatile sale analgezice. O cană de ceai din ghimbir, te poate ajuta să-ți reglezi nivelul hormonal și să scapi de dureri.

Consumul de ghimbir scade riscul de cancer. Ghimbirul consumat zi de zi, adăugat în bucate, te poate păzi de dezvoltarea cancerului ovarian, întrucît are propietatea de a distruge celulele cancerogene.


Ghimbirul îmbunătățește absorbiția nutrienților în organism. În cazul în care nu ești în formă și te simți supraponderal, include consumul de ghimbir în alimentația zilnică.

Ghimbirul înlătură senzația de greață. În cazul femeilor însărcinate sau unei stări de grață, bea un ceai din ghimbir și senzația dispare imediat.

Ghimbirul poate preveni boala Alzheimer. Dacă boala s-a mai întîlnit la rude, începe să consumi ghimbir zilnic, deoarece acesta are proprietatea de a preveni degradarea celulelor cerebrale, simptom specifc bolii Alzheimer.

Ghimbirul scade aciditatea stomacului și reduce indigestia. Dacă aveți arsuri la stomac, ghimbirul vă poate ajuta mai mult decît unele medicamente. Un ceai de ghimbir sau adăugarea acestuia în bucate, poate reduce aciditatea fără a provoca efecte secundare.

Ghimbirul stimulează pofta de mîncare și îmbunătățește digestia alimentelor.

Ghimbirul normalizează nivelul glucozei. Dacă doriți să slăbiți și să aveți o stare binevoitoară pe tot parcursul zilei, consumul de ghimbir vă poate ajuta, întrucît acesta ajută la menținerea unei glicemii sănătoase.

Ghimbirul reduce oboseala musculară și recuperează musculatura după efort fizic, astfel este indicat să fie introdus în regimul alimetar persoanelor active și celor care se ocupă cu sportul. La fel, arde caloriile și tonofiază corpul.

Ghimbirul grăbește vindecarea degerăturile, îmbunătățind circulația sanguină. O cană de ceai de ghimbir ajută bine pentru a rezolva această problemă.

Ghimbirul crește libidoul sexual, atît la bărbați cît și la femei. așa că se recomandă să fie consumat la mesele de zi cu zi.

Ghimbirul îmbunătățește fluxul sanguin, deschizînd porii și îmbunătățește circulația sîngelui în tot organismul.

Ghimbirul împrospătează respirația. După masă pentru a scăpa de miros, puteți bea o cană de ceai de ghimbir, și poți cu ușurință scăpa de mirosul de usturoi, pește sau oricare alt fel de mîncare.

Acum cu siguranță te-am convins că această plantă minune nu mai are de ce lipsi din bucătăria ta!

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?