Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Moldova şi Rusia, dispuse să-și consolideze cooperarea

10 oct. 2017,, 16:20   Politică
2211 1

Autorităţile Moldovei şi Rusiei doresc să extindă cooperarea reciproc avantajoasă. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Comitetului organizatoric al Expoziţiei industriale internaţionale "Expo Russia-Moldova 2017", David Vartanov.


Marţi, la ceremonia de inaugurare a Expoziţiei la Chişinău, el a spus că aceasta va deveni "cel mai bun instrument pentru atingerea unor rezultate importante în dezvoltarea relaţiilor moldo-ruse".

"În această perioadă dificilă, creşte considerabil necesitatea de a desfăşura astfel de evenimente care să consolideze cooperarea între antreprenori, să promoveze afacerile ruseşti pe piaţa moldovenească şi să atragă investiţii moldoveneşti în Rusia", a subliniat Vartanov.

Potrivit lui, un rol important îl are şi "dialogul productiv dintre reprezentanţii instituţiilor de stat din Federaţia Rusă şi Republica Moldova".

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Moldovei, Sergiu Harea, a remarcat că "Moldova implementează un pachet de reforme care vizează diversificarea economiei, creşterea potenţialului economic şi de export, modernizarea infrastructurii de producţie prin asimilarea investiţiilor, ceea ce, desigur, trezeşte interesul partenerilor ruşi care caută să-şi extindă prezenţa pe piaţa moldovenească".

"Orientarea clară permite expoziţiei să demonstreze potenţialul de producţie şi tehnic al companiilor ruseşti. Aceasta îi va ajuta pe oaspeţii Expoziţiei să găsească soluţii comune în dezvoltarea afacerilor, implementarea tehnologiilor avansate şi modernizarea producţiei", a spus el.

Ambasadorul Rusiei în Moldova, Farit Muhametşin, a spus că "importanţa expoziţiei este confirmată nu numai de programul de afaceri ce vizează consolidarea cooperării social-economice dintre ţări, dar şi de festivalul de artă "Întîlnire cu Rusia", menit să consolideze legăturile culturale ale statelor.

"În cadrul Festivalului vor avea loc întîlniri cu artiştii populari din Rusia şi premiere de filme", a spus diplomatul.

Başcanul Găgăziei, Irina Vlah, a spus că "Rusia este extrem de importantă pentru dezvoltarea economică a autonomiei".

"În 2016, ponderea Rusiei în volumul total al exporturilor găgăuze a atins 90%. Prin urmare, astfel de evenimente servesc ca o platformă excelentă pentru realizarea potenţialului economic al autonomiei", a spus ea.

La "Expo Rusia-Moldova 2017" participă reprezentanţii a 24 de companii ruseşti.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?