X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Cine a devenit noul coordonator al Agenției Turcești TIKA în Moldova

10 oct. 2017,, 11:00   Economie
5100 0

Noul coordonator al Agenției Turcești pentru Cooperare şi Coordonare TIKA în Moldova a devenit Selda Özdenoğlu, relatează NOI.md.

Ea a efectuat o vizită de documentare în Autonomia Găgăuză, unde s-a întplnit la Comrat cu bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah. La întrevedere au mai participat primul adjunct al bașcanului găgăuziei Vadim Ceban, vicebașcanul pentru probleme sociale Olesea Tanasoglo și șeful Direcției generale pentru relații externe Vitali Vlah.

Potrivit comunicatului Serviciului de presă al bașcanului, Irina Vlah a felicitat-o pe oaspete cu numirea în funcția de coordonator al Agenției TIKA în Moldova și i-a dorit succese în muncă. Bașcanul a specificat că mandatul precedentului șef al Agenției a rămas în memorie în urma implementării unor proiecte sociale importante pe teritoriul Găgăuziei. Bașcanul a remarcat relațiile constructive stabilite între conducerea Găgăuziei și Ambasadorul Turciei în Moldova, Hulusi Kılıç.

În prezent Comitetul Executiv al Găgăuziei și Agenția TIKA implementează o foaie de parcurs care include un șir de proiecte de infrastructură mari – construcția grădiniței nr.1 în municipiul Comrat și a Departamentului „Asistență medicală urgentă”, aprovizionarea cu apă a orașului Vulcănești și alte proiecte.

În cadrul întrevederii părțile au discutat detaliat etapele de realizare a acestor proiecte, specificînd importanța finalizării lucrărilor la șantiere pînă la vizita Președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, în Moldova și, în special, în Găgăuzia.

Șefa autonomiei a mai informat-o pe Selda Özdenoğlu cu privire la rezultatele ultimei sale vizite la Ankara și Istanbul. Părțile au convenit să susțină întrevederi regulate pentru o cooperarea eficientă.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?