Începe sezonul de încălzire în instituțiile de învățămînt și în spitale

Începe sezonul de încălzire în instituțiile de învățămînt și în spitale

Sezonul de încălzire 2017-2018 începe în instituțiile de învățămînt și în spitalele din municipiul Chișinău. O dispoziție în acest sens a fost semnată pe 6 octombrie de către primarul interimar.

Totodată, edilul a dispus permiterea deschiderii sezonului de încălzire și pentru fondul locativ, la solicitarea locatarilor, transmite IPN.

La ședința operativă de la Primărie, Nistor Grozavu a solicitat ca prioritar să fie conectate la agentul termic grădinițele și spitalele pentru copii. „Aceasta este prioritatea numărul unu în momentul actual, în special clădirile care au pereții din beton armat, pentru că ele deja s-au răcit și chiar și reșourile electrice nu ajută”, a notat edilul.

Șeful Direcției generale locativ-comunală și amenajare, Petru Gontea, a declarat că au fost eliberate permise pentru 80% din blocurile locative, iar profilaxia și spălarea sistemelor inginerește este asigurată în proporție de peste 98%. Căldura poate fi conectată în fondul locativ în orice moment.

Potrivit furnizorului de căldură, momentan, la agent termic sînt conectate patru spitale, patru blocuri locative, 11 case particulare, o școală, o instituție de învățămînt superior și 14 agenți economici. Pentru conectarea căldurii în sectorul locativ, gestionarul blocului trebuie să se adreseze cu o cerere la sediul teritorial al întreprinderii, în funcție de sector.


Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

trimite știrea ta

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Sondaj Toate

load