X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Putin împlinește 65 de ani. Ce mesaj i-a adresat Igor Dodon

7 oct. 2017,, 10:15   Politică
5728 5

Preşedintele Rusiei, Vladimir Vladimirovici Putin își sărbătorește astăzi ziua de naștere. Acesta s-a născut pe 7 octombrie 1952, la Leningrad, URSS, astăzi Sankt Petersburg, Rusia.

Cu această ocazie, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon i-a adresat un mesaj de felicitare, urîndu-i "multă sănătate, viață lungă și noi succese întru slava Rusiei și a poporului ei".

"Am avut marea onoare să comunic și să colaborez cu Domnia Voastră - remarcabil om de stat, dotat cu puternicul simț al răspunderii în fața poporului său, perseverent în realizarea scopurilor propuse și consecvent în apărarea intereselor Statului Rus în spațiul geopolitic mondial. Sînt bucuros să constat că anul 2017 a devenit unul de cotitură în relațiile dintre statele noastre. Am certitudinea că Moldova și Rusia, în pofida diferitelor obstacole de ordin intern și extern, vor pleda și în continuare pentru o cooperare multilaterală mai strînsă, care va contribui la sporirea bunăstării popoarelor noastre. Îmi exprim speranța că activitatea Dumneavoastră prodigioasă și experiența enormă pe care ați dobîndit-o exercitînd funcția de Președinte al țării, fermitatea și caracterul energic de care dați dovadă, vor contribui și de acum încolo la prosperarea Rusiei, la creșterea puterii și a potențialului ei economic pentru prezentul și viitorul poporului rus" a menționat Igor Dodon.

Precizăm, în prezent Putin ocupă pentru a treia oara funcția de președinte al Federației Ruse. A devenit președinte interimar al Rusiei la data de 31 decembrie 1999, după ce președintele Boris Elțîn își dăduse demisia, iar apoi a cîștigat alegerile prezidențiale din anul 2000. În 2004, el a fost reales pentru un al doilea mandat, care a durat pînă în 7 mai 2008, informează Wikipedia.

Din cauza limitei prevăzute de Constituție, Putin nu a mai putut candida pentru un al treilea mandat prezidențial consecutiv în 2008, dar după victoria succesorului sprijinit de el, Dmitri Medvedev în alegerile prezidențiale, Putin a fost numit de acesta prim-ministru al Rusiei. Putin a ocupat această funcție în intervalul 8 mai 2008 – 4 martie 2012. În 2012 a devenit pentru alți 6 ani președinte al Federației Ruse (în urma modificării Constituției).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?